Suggestions

Top tip - using the Genes Reunited community

Welcome to the Genes Reunited community boards!

  • The Genes Reunited community is made up of millions of people with similar interests. Discover your family history and make life long friends along the way.
  • You will find a close knit but welcoming group of keen genealogists all prepared to offer advice and help to new members.
  • And it's not all serious business. The boards are often a place to relax and be entertained by all kinds of subjects.
  • The Genes community will go out of their way to help you, so don’t be shy about asking for help.

Quick Search

Single word search

Gift subscriptions

Genes Reunited gift subscription

Do you know someone interested in discovering their family history?

You can now buy a gift subscription to Genes Reunited so they can research their family tree.

Buy gift or redeem gift

Icons

  • New posts
  • No new posts
  • Thread closed
  • Stickied, new posts
  • Stickied, no new posts

BUG: Keep having to login

Page 3 + 1 of 16

  1. «
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. »
ProfilePosted byOptionsPost Date

philmoir

philmoir Advisor Report 8 Jun 2011 08:13

Just so you're aware we're still looking at this, here's an update.

Firstly (and this isn't really the login issue, but it might make you think it is related), many of you might have some links in your favourites or a link on your desktop to take you to a specific page. Over the course of the last year, GR has been migrating it's code to a new structure, and we've tried to put in place things like automatic redirects etc. where possible, but in some cases this isn't. It has therefore left some of these old links direct to "error/maintenance" pages. I would thoroughly recommend removing any old links and resetting them. If anyone needs specific instructions on this task, we can gather them and post them on a help page.

Secondly, and again this is just a helper - not a solution, we migrated our servers from London to Dundee a couple of weeks ago. This should not have impacted yourselves as it was an internal thing. FannyByGaslight's comments are interesting as our za site is still running from the old servers (although latest code is deployed to it as well as the new servers), but wondering if there is an issue with this that is effecting a small number.

We also deployed a new code base at the same time, that involved a change in the use of our cookies. If you haven't already cleared your cookies and are willing to do so, then I would suggest taking this action.
Again, if guidance is needed we can post a help page (or redirect you to one if it exists already).

Other things you may like to try are switching pop-up blockers on/off, switching on/off ad blockers, etc.

Let everyone know if you have any success. I will post further updates as we investigate things through the day.

Regards Phil

GlitterBaby

GlitterBaby Report 8 Jun 2011 08:44

Thanks Phil

Maureen

TootyFruity

TootyFruity Report 8 Jun 2011 09:10

Hi Phil

Thanks for the update.

Don't think this is going to help much, but I don't visit this site through a bookmark or icon I type the address in everytime and still have the log in issue.

Fingers crossed though, yesterday and today I have logged on through za and have not had the same problems especially of having to log on again when changing boards,

Maybe your servers didn't want to go to Dundee and are missing their cosy London office :-D

MaryMc

MaryMc Report 8 Jun 2011 11:53

I'm in New Zealand, and it's still happening - driving me nuts.

FannyByGaslight

FannyByGaslight Report 8 Jun 2011 13:35

Still only able to get on here through this..

www.genesreunited.co.za

It works fine and over the last few years does seem to have the least prob with Glitches...

I always use it when UK plays up...

philmoir

philmoir Advisor Report 8 Jun 2011 16:30

MaryMc - I know you mention your in NZ, but are you using the .co.uk site or the .co.nz site?

Would be interested to know if those others that are suffering badly, still suffer if they use the .co.za site instead?

Again, our sincerest apologies and thank you for your patience. We are continuing to investigate this as a major priority.

TootyFruity

TootyFruity Report 8 Jun 2011 16:37

I have taken to using za and since doing so am not experiencing any problems.

Joy Kentish Maid

Joy Kentish Maid Report 8 Jun 2011 16:37

Phil, I try various - za, uk etc; sometimes I have to sign in, sometimes I don't. As I posted before, I think, no other site requires me to sign in, and most to which I subscribe are free :)

Jane

Jane Report 9 Jun 2011 10:56

i was not signed in. I went to board summary page-still not signed in.
Clicked on watched threads-it took me back to home page where I was signed in. Then I went back to board summary page and I was still logged in.
?
I cant work this out at all

AuntySherlock

AuntySherlock Report 10 Jun 2011 07:52

What is going on??!!!

For two days now I have not had to log in.

How can I whinge and complain when the system is working properly.

There's a moment of anticipation when you click the icon, will it or won't it, will it or won't it, and then when it does...........

oh the disappointment!!!

Oh well, now I'll have to start looking at why I can type and the letters not appear on the screen. I know I'm quick, but faster than the computer can respond is stretching the imagination a little.

My first reaction is that the keyboard is on it's last buttons.

My second reaction is that my typing is skewiff.

My third reaction is that it is all GRs fault and they need to fix the problem!!!!

SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 10 Jun 2011 07:57

:-D :-D

philmoir

philmoir Advisor Report 10 Jun 2011 09:11

To everyone reading or who has contributed to this post. Firstly, I again have to apologise. We still have not identified the cause (or causes) of the problems indicated, but we are still investigating it. We're not just sticking our heads in the sand (maybe heads in hands though in despair!) and need to resolve this. I genuinely thank everyone for all the information you have supplied. I would be most interested to know if the following happen though?

Can anyone confirm that they have experienced the "login again" page when using the .co.za site?

On any version of the site, if you are faced with the login screen, what happens if you ignore it, and then click on the Genes logo to take you back to the home page. Does this refresh your member status in the top right above the menu?

Does anyone experience the login screen when trying to do something you would normally expect to be able to do when not even logged in, such as just browsing the boards or doing a search, or is it completely confied to actions such as posting board messages, or viewing image?

Thank you again for your patience and support. I will continue to kerep you posted.

Joy Kentish Maid

Joy Kentish Maid Report 10 Jun 2011 11:36

"Can anyone confirm that they have experienced the "login again" page when using the .co.za site?" - yes, just now, though not yesterday.

"On any version of the site, if you are faced with the login screen, what happens if you ignore it, and then click on the Genes logo to take you back to the home page. Does this refresh your member status in the top right above the menu?" - I shall try that next time instead of signing in.

"Does anyone experience the login screen when trying to do something you would normally expect to be able to do when not even logged in, such as just browsing the boards or doing a search, or is it completely confied to actions such as posting board messages, or viewing image?" - not logging in so far, but the error message.

TootyFruity

TootyFruity Report 10 Jun 2011 11:43

Well I have just not been able to access the site on any portal for the past hour. Good news is I have got most of the housework finished.

However, I have just entered on .co.uk and didn't need to log in.

I will keep you posted if it logs me out whilst navigating the site

TootyFruity

TootyFruity Report 10 Jun 2011 12:53

Oops! www.genesreunited.co.za seems to be having issues.

Oops! www.genesreunited.co.uk seems to be having issues.

these where the messages I just received from google when I tried to reenter the site. Now in as za

 Lindsey*

Lindsey* Report 10 Jun 2011 14:18

I fail to see why "things" needed to be shifted to Dundee in the first place , causing general havoc ?

If it aint broke why fix it.?

FannyByGaslight

FannyByGaslight Report 10 Jun 2011 15:24

Big trouble getting in a few mins ago on ZA...Managed it at last....
Still only "maintenance"message on UK for me...Not even able to get home page on it to try and log in anyway..

SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 10 Jun 2011 19:00

Hi Phil

Can anyone confirm that they have experienced the "login again" page when using the .co.za site?

.............. not tried .co.za yet. Still sticking with .co.uk


On any version of the site, if you are faced with the login screen, what happens if you ignore it, and then click on the Genes logo to take you back to the home page. Does this refresh your member status in the top right above the menu?

.................. Have not tried this. In fact, never thought of trying this!

........ I have GR in my Favourites, set to open on Community Board screen. If I then have to log in, I am taken back to Home page, and have to navigate back to Community Board


Does anyone experience the login screen when trying to do something you would normally expect to be able to do when not even logged in, such as just browsing the boards or doing a search, or is it completely confied to actions such as posting board messages, or viewing image?

............. not experienced having to log in at any time other than when first opening GR. Everything has been fine for me within the site. I do get the Error message when in the site.

In fact, I have been taken by surprise several times ............... I've used my Favourites to open GR on Community Boards screen, clicked on My Threads or on a Board, clicked on a thread, scrolled through and read posts ......... and it is only when I try to write a message that I realise that I am not signed in. In those cases, I log in, and am immediately taken back to Home Page, and have to navigate several screens to where I had been




Have to say that I did NOT have to log in this morning, everything was "as normal", but like AuntyS, I had that "moment of anticipation when you click the icon, will it or won't it, will it or won't it," :-D




sylvia

AuntySherlock

AuntySherlock Report 10 Jun 2011 21:21

Started computer, checked gmail, checked A, clicked on GR icon, straight into home page no problems at all. Very early morning in Oz using .com.au version.

Edit Hmmm interesting submit button very slow.....

AuntySherlock

AuntySherlock Report 10 Jun 2011 23:28

OK. I have had a problem with my virus scanner program. It is not activating and the support centre is not being supportive.
However during the possible solutions I had to clear my internet cache which means.....

I had to log on to get back into GR.

Before doing that I tried some of Phil's "tests".

Before I logged in I clicked on Community. I was able to access anything on the Community board but I could not post a message or access "my threads". Search trees required a log in.