Suggestions

Top tip - using the Genes Reunited community

Welcome to the Genes Reunited community boards!

  • The Genes Reunited community is made up of millions of people with similar interests. Discover your family history and make life long friends along the way.
  • You will find a close knit but welcoming group of keen genealogists all prepared to offer advice and help to new members.
  • And it's not all serious business. The boards are often a place to relax and be entertained by all kinds of subjects.
  • The Genes community will go out of their way to help you, so don’t be shy about asking for help.

Quick Search

Single word search

New Scottish Census

New Scottish census records

Do you have Scottish ancestors?

Perhaps you do and you just didn't know! Search our brand new Scottish census records today and discover if you have Scottish roots.

Search Scottish Census

Icons

  • New posts
  • No new posts
  • Thread closed
  • Stickied, new posts
  • Stickied, no new posts

GRRRRRRRRRR --- THAT DREADED ERROR MESSAGE

Page 0 + 1 of 3

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. »
ProfilePosted byOptionsPost Date

SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 17 Feb 2013 00:33

Yes, I am quite well aware that there have been threads galore on the ERROR message when submitting a reply to a thread


It seemed to have been sorted, except for the occasional slip back


BUT



I have just submitted THREE messages in about 10 minutes ........... all went to the ERROR message


Last Monday night, about half of the replies I tried to post went to ERROR.


Please, please, do not tell me that we have reverted to the situation when everything was ERROR, ERROR, ERROR!



I still have 4 months left in my sub ........... I would like to have effective use for posting replies to threads, as that is what I do on this site.




sylvia

GlitterBaby

GlitterBaby Report 20 Feb 2013 13:40

I jave been getting error messages when trying to contact the Support Team thru the site.

Click on preview of message brings up error message after error message.

SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 20 Feb 2013 19:22

GB


it's ongoing.

as bad, I think, as it ever was

Reggie

Reggie Report 22 Feb 2013 10:54

The most regular error message I have noticed occurs when one clicks on 'my threads'......which totally defeats the objective of having the option

We advise new board users to click on the option to find their 'lost' threads.................waste of time in most instances.

KenSE

KenSE Report 22 Feb 2013 11:10

I don't think new board users will be affected by the My Threads error messages. It is usually those with about twenty thousand postings or above who get the problem.

SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 22 Feb 2013 23:38

My Threads is usually OK for me ............... all fingers and toes crossed that I haven't jinxed myself now :-)


I estimate that I get the Error message 50-60% of the time when submitting posts on threads


and it is obvious that others are also getting it from the number of double, or even triple, postings that are appearing, as well as comments on various threads.

GlitterBaby

GlitterBaby Report 23 Feb 2013 00:29

Oh bother

Went into my contacts and put a name in the filter box and the error message appeared.

Gai

Gai Report 10 Mar 2013 02:35


Well GR has been pretty good for me and I haven't seen as many error messages
as other members have but I can understand their frustration. I have been trying to work on my family tree on Ancestry today and not having much luck.

Ancestry.com.au - Error: 500
Please excuse the inconvenience
There was a problem servicing your request — the details have been automatically logged to our servers.
Please click here to visit our online Knowledge Base and find up-to-date information about any possible website errors we may be experiencing.
There are many other great features for you to try on Ancestry.com.au while you wait — start here.
Check out our other great websites while you wait:
MyFamily.com - connecting and strengthening families through the World Wide Web.
Rootsweb.com - the oldest and largest FREE Genealogy Site.


Don't you just love the suggestion to check out the other website. I find the suggestion rather funny. :-D

SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 10 Mar 2013 03:40

:-D :-D :-D



so do I !!!

Gai

Gai Report 10 Mar 2013 10:59


Ancestry gave me a link to a document on my Facebook post to help
with the problem.

Shame I wanted to work on my tree this afternoon not tonight.


:-( :-(

SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 12 Mar 2013 00:27

I am getting really really tired of this



80% of the posts I make get the ERROR message


grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr



and it is obvious that others are also having the same problem, judging from the number of multiple duplicate posts that are appearing on threads

AnninGlos

AnninGlos Report 12 Mar 2013 15:33

Every time today that I have tried to reply to a thread I have got the error message, I have obediantly clicked the back button to get another error message. I have then ignored it and gone back to the board, checked the thread that I was trying to post on and lo and behold the post is there. So the error message itself is an error. If you see what I mean.


BUT it is so annoying and a waste of my time. Can it not be fixed PLEASE!!!??

InspectorGreenPen

InspectorGreenPen Report 16 Mar 2013 07:20

Matters had improved over recent weeks but these time out errors are now becoming more frequent again, presumably any system tuning that was made only had a temporary effect and as data volumes continued to grow the problem simply comes back.

As mentioned on many occasions in the past the problem appears to affect those longer standing members who have large amounts of data associated with them, whether it be messages, board postings or trees. Less active members are largely unaware of the problem.

My bete noir is being unable to navigate around Surname Summary - around three out of four attempts to move from page to page time out and, to a slightly lesser extent accessing my Messages.

wisechild

wisechild Report 16 Mar 2013 14:27

For several weeks now, have had a problem, particularly on the Ancestors board.
Just start scrolling down the page to see who is looking for who & get
"The connection to the server was broken while the page was loading."
It´s driving me mad.
Don´t get it on other sites.
Genes seems to have a problem with Firefox, although why just on one board I can´t imagine.

SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 16 Mar 2013 20:21

I can get onto any Board without problem

I have no problem opening My Threads


I DO have major problems posting messages on ALL Boards .......................


it is now about a 90% rate of getting the ERROR message ............... even though the messages have actually posted.



I have Mozilla Firefox ..............


but the interesting thing is that we all seem to be having problems with different areas!



I think I can understand how having a large number of threads in My Threads MIGHT affect the speed with which that is opened,

BUT ..................


I cannot see how having a large number of posts to my name affects submitting a post on any thread on any Board on this site. It seems to make no difference whether is it is a thread with 5 or 5,000 posts ......... the ERROR message appears.

KenSE

KenSE Report 16 Mar 2013 21:30

I haven't had the error message for some weeks now but I have notice on some posts that the time taken is longer than it used to be. When you click on Submit and nothing seems to happen it is very difficult to refrain from trying the submit again, which may result in a duplicate posting.

Regarding My Threads, it is possible that they used to generate and sort the list when you selected it. Maybe now they maintain a list which is updated when you post the message which would explain the longer time. If so it will have to update the My Threads of everyone who has contributed or is watching that thread.

This would explain why it doesn't matter about the size of the thread being updated so much as the number of threads the poster has contributed to.



SylviaInCanada

SylviaInCanada Report 16 Mar 2013 21:33

Ken


I don't really understand that .............. especially as some people are having problems opening My Threads when others, like myself, have no problems at all.


The Error message is equally bad at any time of day or night for me

Gai

Gai Report 17 Mar 2013 03:18


Just seen the error message on the Surname Summary.

Tried to see what surnames have been added in the past 14 days and then error message

Hit the back button and decided to try again only this time for the past 7 days. Page 1 appeared and when I tried to open page 2 the Error message appeared.

InspectorGreenPen

InspectorGreenPen Report 17 Mar 2013 06:42

Yes, that's exactly what I am seeing, Gai.

This particular problem isn't linked to the browser you are using nor is it dependent on the time of day or No: of users logged on.

It is happening because the system is unable to process the volume of data required for the specific task in question with the resources available to it. It then times out causing the error message to appear.

When the volume of data to be processed is small, i.e. members with small trees, few messages or posts etc, everything seems to work fine. This is also borne out by the fact different members are experiencing problems in different areas.

I have a large tree and many messages, which is where I see the most problems. However, the volume of postings I have made does not appear to have reached the critical number causing it to fall over when I post, whereas members like Sylvia with four times as many postings as me presumably has.

Gai

Gai Report 17 Mar 2013 08:24


Thanks IGP and I'm glad you have been able to replicate the problem.

Now it would be great if GR could fix it.

Gai